Annelik Estetiği Nedir?

Çocuk sahibi olmak kadınlarda bir çok  vücut değişimine neden olur ve kimi zaman kişinin eski formuna dönmesi zor olabilir. Annelik estetiği ile doğum sonrası vücutta oluşan istenmeyen görünüm giderilerek, istenen vücut estetiğine kavuşmak mümkündür.

Annelik estetiği hamileliğin yüz, vücut ve göğüsler üzerindeki etkilerini ele almaya ve hamilelik öncesi görünüme geri dönmeye yardımcı olmak için tasarlanmış bir dizi işlemin uygulanmasıdır. 

Annelik Estetiği Nasıl Faydalar Sağlar?

Hamilelik, göğüslerde sarkma, karın kaslarında gevşeme, cilt dokusunda bozulmalar gibi kalıcı ve genellikle istenmeyen etkilere neden olabilir. Diğer yandan birçok kişi, göğüsleri ve vücutları sağlıklı bir beslenme ve egzersizle bile hamilelik öncesi şekline dönmediğinde cesaretini kaybedebilir. Hamileliğin yarattığı istenmeyen değişiklikleri annelik estetiğiyle ele alarak hastanın yitirdiği özgüvenini geri kazanması sağlanabilir. Her hasta, annelik estetiği ile aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi hedefe ulaşabilir:

Sarkmayı düzeltmek ve göğüslerde kaybolan hacmi geri kazanmak

Meme simetrisini yakalamak

Bozulan cilt dokusunun görünümünü düzeltmek

Gerilmiş veya ayrılmış karın kaslarını onarmak

Diyet ve egzersize dirençli yağ hücrelerini azaltmak

Annelik Estetiğinde Hangi Uygulamalar Yapılır?

Hamilelik ve doğumun göğüsler de dahil olmak üzere vücut üzerinde önemli bir etkisi olduğundan, meme estetiği ve vücut şekillendirme ameliyatları annelik estetiğinde tercih edilen uygulamalardır. 

Meme Estetiği

Göğüsler hamilelikte ve doğum sonrasında oldukça dolgun görünse de emzirme döneminin sona ermesiyle beraber sarkma ya da doku kaybı oluşabilir. Annelik estetiğinin ayrılmaz bir parçası olan meme estetiği sayesinde göğüslerde istenen dolgunluğa ulaşmak ve sarkmayı gidermek mümkündür. Meme dikleştirme ve meme büyütme ameliyatlarının kombinasyonuyla emzirme süreci sonrası hastalar istenen görünüme kavuşabilir. Meme büyütme ameliyatı sırasında silikon ya da salin protezler kullanılarak istenen dolgun görünüm elde edilirken, meme dikleştirme estetiğiyle sarkmış dokunun bir kısmı cerrahi olarak alınır ve göğüsler yeniden konumlandırılır.

Karın Germe (Tummy Tuck)

Hamilelik sırasında ve sonrasında kilo alımı ya da kaybı istenmeyen bir görünüme neden olabilir. Özellikle karın şeklinin ve boyutunun değişmesi şaşırtıcı değildir. Diyet ve egzersiz istenen sonuçları vermediğinde, karın germe estetiği en iyi seçenek olabilir. Tummy Tuck söz konusu olduğunda kasık bölgesinde bir kesi yapılarak karın bölgesindeki gevşemiş kaslar onarılır, sarkan cilt ve fazla yağ dokusu cerrahi olarak çıkarılır.

Liposuction

Liposuction hamilelik sonrasında oluşan inatçı yağları cerrahi olarak vücuttan çıkarır. Ancak annelik estetiğinde istenen görünüme ulaşmak için liposuction uygulamasının karın germe estetiği ile birlikte yapılması önerilir. Liposuction ile cildin altına yerleştirilen ince ve içi boş bir tüp olan kanül kullanılarak yağın vücuttan uzaklaştırılması için vakum uygulanır. Karın, uyluk veya kol gibi birçok bölgede etkili olan liposuction, annelik estetiğinin önemli bir bileşenidir. Uygulama esnasında işlem yapılacak bölgede çok küçük kesiler açılır, böylelikle yara izi görünümü en aza indirilmiş olur.

Annelik Estetiğinden Sonra Hayat

Annelik estetiği hastanın ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre kişiselleştirildiğinden, cerrahi işlemler ve iyileşme süreleri değişiklik gösterir. Birçok hasta, annelik estetiğini çocukları çok küçükken yaptırmak ister. Bunu yapmak, istedikleri görünüme geri dönmelerini sağlasa da iyileşme sırasında çocuk bakımı konusunda dikkatli planlama gerektirir. Çoğu cerrahi uygulama, ameliyattan sonra 4-6 hafta boyunca ağır bir şeyler kaldırılmasını kısıtlar; bu da hastanın çocuğunu kucağına alamayacağı ve taşıyamayacağı anlamına gelir. 

You May Also Like