Annelik Estetiği Nasıl Yapılır?

Gebelikle beraber vücutta meydana gelen değişikliklerin yanı sıra emzirme sonrasında göğüslerde hacim kaybı yaşanması da oldukça doğaldır. Annelik estetiği ile hamilelikte ve sonrasında oluşan rahatsız edici görünüm düzeltilebilir. Annelik estetiği, hamilelik öncesi vücut formuna geri dönmek için özel olarak uyarlanabilen işlemlerin bir kombinasyonudur.

Annelik Estetiğinde Kullanılan Tedaviler

Annelik estetiğinde karın germe ameliyatı en sık kullanılan işlemdir. Karın bölgesindeki fazla yağı cerrahi olarak çıkarmayı sağlayan karın germe estetiği düz bir karın oluşumuna katkıda bulunur. Ayrıca hamilelik nedeniyle ayrılmış karın kaslarını onarır ve daha sıkı bir görünüm sağlar.

Meme dikleştirme ameliyatı da annelik estetiği söz konusu olduğunda oldukça popülerdir ve emzirme nedeniyle sarkmış olan göğüslerin eski haline dönmesine yardımcı olur.

Hamilelik ve emzirmeyle beraber göğüslerde küçülme olması ve hacim kaybı normaldir. Meme dikleştirme estetiğine ek olan meme büyütme ameliyatı da annelik estetiğinde kombine tedavi olarak uygulanabilir. Kaybedilen hacmi geri kazanmak için salin veya silikon jel implantlar kullanılır.

Annelik estetiğinde liposuction son adımdır ve inatçı yağlardan kurtulmak için önemlidir. Yağları vücuttan çıkarmak için kanül adı verilen içi boş tüp benzeri bir alet kullanılarak yağlar vücuttan vakum gücüyle çıkarılır.

Tüm bu işlemler annelik estetiğinin popüler seçeneklerden sadece birkaçıdır ve farklı estetik yöntemler tercih edilerek özelleştirilebilir.

Annelik Estetiği Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

İyileşme bir iki hafta sürebilir: Bu, annelik estetiğinde bulunan özel prosedürlere bağlı olsa da, iyileşme süreci için minimum 2 hafta gereklidir. Bu süre zarfında ağrı olması, tedavi bölgelerinde şişlik oluşması ve morluk görülmesi normaldir.

Ameliyat sonrası yardım gereklidir: Annelik estetiğinden sonra birkaç gün boyunca rutin işleri yerine getirmek mümkün değildir. Bu nedenle hastanın ilk birkaç günlük süreç için bir aile yakınından yardım alması önerilir.

Şişliklerin iyileşmesi için en az 6 ay gerekir: Annelik estetiğinin optimal sonuçları hemen görülse de tüm şişliklerin iyileşmesi ve vücuttaki ödemin yok olması için en az 6 ay gereklidir. Şişlikler yok olduktan sonra ameliyatın tam etkisi görülebilir.

Ağır kaldırmak güvenli değildir: Annelik estetiğinden sonra en az altı hafta boyunca şiddetli egzersiz ve ağır kaldırmadan kaçınılmalıdır. Bu bebek ve çocuklar da dahil olmak üzere 10 kilodan fazla her şey için geçerlidir.

Sigarayı bırakmak önemlidir: Sigara içmek dolaşımı azaltır, yara iyileşmesini geciktirir ve ciddi komplikasyonların ortaya çıkma olasılığını önemli ölçüde artırır. Bu nedenle hastaların annelik estetiğinden en az 4 hafta önce ve 4 hafta sonrasına kadar sigarayı bırakması gerekir.

You May Also Like