Annelik Estetiği Öncesi Kilo Vermek Gerekir mi?

Annelik estetiği de dahil olmak üzere herhangi bir vücut şekillendirme ameliyatından önce, sağlıklı bir kiloda olmak önemlidir. Kozmetik işlemlerin ardından kilo vermek vücutta farklı değişimlere neden olabilir. Bu da hastalar ameliyat olsa bile istenen görünüme ulaşmayı engeller. Bu nedenle annelik estetiği öncesinde de hedeflenen görünüme kavuşmak için kişinin ideal kilosunda olması önemlidir.

Kilo Vermek Annelik Estetiğini Nasıl Etkiler?

Annelik estetiği kişinin bireysel ihtiyaçlara göre değişir. Göğüs büyütme, göğüs dikleştirme, meme küçültme, karın germe ve liposuction işlemlerinin herhangi bir kombinasyonu kullanılabilir. Bu prosedürlerden herhangi birinin ardından kilo vermek görünüşü etkileyecektir. Başarılı bir ameliyat geçirmek ve revizyon cerrahisi gerekmeden istenen estetik görünüme sahip olmak için annelik estetiği öncesi kilo vermek oldukça önemlidir.

Karın Germe Estetiği Öncesi Kilo Vermek

Annelik estetiği ameliyatları arasında olan karın germe estetiği öncesinde ideal kiloya ulaşmayı hedeflemek ve bu hedefe ulaşmak ameliyat sonrasında istenen sonucun ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Karın germe ameliyatında sarkık cilt ve yağ dokusu vücuttan çıkarılır. Ancak işlemin ardından kilo kaybetmek ciltte sarkmaya neden olacağından istenen görünüme ulaşmayı engeller. Bu nedenle işlemden önce ya da sonra hastanın kilosunda çok fazla dalgalanmalar olması önerilmez. İdeal görünüm için bu kiloyu korumak oldukça önemlidir.

Meme Dikleştirme Öncesi Kilo Vermek

Meme dikleştirme ameliyatı öncesinde kilo vermek ve bu kiloyu korumak önemlidir. Böylelikle göğüslerin görünümü ve şekli etkilenmeyecektir. Daha öncesinde hastalar kayda değer miktarda kilo verdiyse veya aldıysa, bu dalgalanmaların göğüslerin şeklinde ya da büyüklüğünde fark edilir bir etkisi olmuşsa, cerrahi işlemden sonra durumun kendini tekrarlama şansı vardır.

Meme Büyütme ve Küçültme Öncesi Kilo Vermek

Kilo kaybının meme boyutları üzerinde birkaç etkisi vardır. Kilo kaybı genellikle meme hacminde bir azalmaya neden olur ve bu da implant boyutu seçimini ya da göğüslerden alınacak fazla dokunun oranını etkiler. Meme büyütme estetiğinden sonra kilo vermek implantların görünümünü etkilerken, meme küçültme ameliyatından sonra kilo vermek ise göğüslerin istenenden küçük görünmesine neden olabilir.

Liposuction Ameliyatı Öncesi Kilo Vermek

Vücuttaki inatçı yağlar yoğun bir diyet ve egzersiz programının ardından bile yok olmayabilir. Ancak liposuction ameliyatı öncesinde inatçı yağlara etki etmese bile kilo vermek gereklidir. Böylelikle sonuçlar daha tatmin edici olmakla kalmayacak, aynı zamanda işlem öncesi kilo kaybetmek iyileşmeyi de kolaylaştıracaktır. Çünkü vücut yağlarının azalması ve sadece inatçı yağların olması daha az yağın çıkarılması anlamına gelir. 

İdeal Vücut Kilosuna Ulaşmak

Sağlıklı ve dengeli bir beslenme planı oluşturmanın yanı sıra rutin fiziksel aktivitelere katılmak da annelik estetiği öncesinde ideal kiloya ulaşmak için etkili bir yöntemdir. Günde 10 dakikalık yürüyüş yapmak bile kilo vermek için atılan güzel bir adımdır. Fiziksel aktivite ve sağlıklı bir beslenme düzeniyle beraber yeni bir yaşam tarzını benimsemek annelik estetiği sonrası hastalarda özgüvenin artmasına yardımcı olur. 

You May Also Like