Annelik Estetiğinde Yaş Faktörü

Birçok anne, hamileliğin vücutlarında neden olduğu istenmeyen değişiklikler sonucunda hayal kırıklığına uğrayabilir ve özgüven kaybı yaşayabilir. Birçok durumda, bu değişiklikler cerrahi işlem yapılmadıkça kalıcıdır. Annelik estetiği ile ortaya çıkan istenmeyen görünümü tersine çevirmek mümkündür.

Annelik Estetiği Nedir?

Annelik estetiği, hamilelik sonrası vücut sorunlarını ele alan cerrahi bir işlemdir. Karın germe, göğüs büyütme, meme dikleştirme ve liposuction gibi işlemler birleştirilerek tek bir ameliyatla gerçekleştirilebilir. Annelik estetiğinde karın germe ameliyatı fazla deriyi almaya ve gebelik nedeniyle gevşemiş karın kaslarını sıkılaştırmaya yardımcı olur. Göğüs büyütme veya meme dikleştirme estetiği ise göğüslerdeki hacim kaybını giderir. Hamilelik sonrasında alınan kiloları vermek zor olabilir. Özellikle bazı bölgelerdeki inatçı yağlar diyet ve egzersize dirençli olduğundan tüm çabalara rağmen istediği vücut görünümüne kavuşamamış kadınlar için liposuction uygulanır. 

Annelik Estetiği İçin Doğru Yaş

Annelik estetiği söz konusu olduğunda çoğu kadın yaş faktörü konusunda endişe duyabilir. Yaygın inanışın aksine annelik estetiği doğumdan sonra 6 ayın ardından istenen zamanda gerçekleştirilebilir. Bu nedenle hamilelik sonrasında uygulanan kozmetik cerrahi işlemler için gerekli aday özelliklerine sahip olan herkes annelik estetiği için uygundur.

Annelik estetiği doğumdan 1 yıl ya da 10 yıl sonra yapılabileceğinden hastaların kendilerini hazır hissetmeleri için yeterince zamanları vardır. İlk çocuğun hemen ardından annelik estetiği yaptırmak ve sonrasında yeniden çocuk sahibi olmayı düşünmek ameliyatın sonuçlarını etkileyebilir. Bu nedenle hastaların zaman konusunda herhangi bir kısıtı bulunmadığını öğrenmeleri endişeyi azaltır.

Annelik Estetiğine Uygunluk

Annelik estetiğinde yaş faktörü kısıtlayıcı olmasa da doğru özelliklere sahip olmak önemlidir. Ameliyat öncesinde emzirme sürecinin tam olarak tamamlanması önemlidir. Genellikle anneler, çocuklarını emzirmeyi bıraktıktan 6 ay sonrasında annelik estetiğine hazırdır. Bu süre zarfında göğüsler tam şekline ulaşacağından planlama da buna göre yapılır. Diğer yandan annelerin ideal kiloya ulaşmak için de zamanı olacağından karın germe ve liposuction için gerekli hazırlıklar sağlanmış olur.

Kişiselleştirilebilir Annelik Estetiği

Hamilelik her kadın için farklıdır ve farklı değişikliklere neden olur. Doğumun ardından vücut eskisinden çok daha farklı olsa da emzirme sürecinin tamamlanması ve fazla kiloların verilmesiyle istenen görünüme kavuşmak mümkündür. Annelik estetiği söz konusu olduğunda tüm bu değişiklikler ardından hala vücudunun istediği gibi görünmediğini düşünen kadınlar için doğru zaman gelmiş demektir. Diğer yandan annelik estetiğinde tüm cerrahi işlemlerin kişiselleştirilebilir olduğunu bilmek de önemlidir. Hamileliğin ardından vücutta oluşan değişimleri beğenmek olumsuz bir durum değildir. Göğüsleri küçülmesine rağmen kendini çok daha rahat hisseden kadınların kendilerini meme büyütme estetiği için baskı altında hissetmesine gerek yoktur. Daha geniş kalçaları olduğu için kendilerini daha güzel gören annelerin liposuction işlemini yaptırması gerekmez. Annelik estetiğinin asıl amacı, kişiyi mutsuz hissettiren bölgeleri düzeltmektir.

You May Also Like