Annelik Estetiği Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamilelik, doğum sonrası stres ve anne olmanın getirdiği değişiklikler gibi birçok faktör vücudu, annenin kontrolü dışında etkileyebilir. Hamilelik sonrası vücutlarında biraz daha fazla rahatlık ve güven arayan anneler için annelik estetiği, mükemmel bir seçenektir. Bu tedavi, birden fazla ameliyatın basit bir prosedürde birleştirilmesini içerir. Hamilelik ve emzirme sonrası endişeleri gidermek için kullanılabilir. Annelik estetiği öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekildedir:

Annelik Estetiği Öncesi

Ameliyattan İki Hafta Önce

Sigara ve alkol kullanmaya ara verilmesi çok önemlidir. Sigara kullanımı damarlardaki oksijen miktarını azalttığından ameliyat öncesi ve sonrasında oluşabilecek komplikasyon riskini arttırır.

Aspirin, E vitamini, balık yağı ve bitkisel ilaçları almayı bırakmak gereklidir. Kan inceltici içeren her şey kanama riskine neden olabilir.

Bu süreçte kişisel yardım veya çocuk bakımı ihtiyaçları için düzenleme yapılması önerilir. Ameliyat sonrasında yardım etmesi için bir aile yakınıyla konuşmak, ameliyattan sonra birkaç gün boyunca ağır bir şey kaldırmak veya araba kullanmak mümkün olmadığından önemlidir.

Ameliyat Günü

Ameliyattan sonra giymek için rahat olan bol kıyafetler seçilmesi önerilir. Cerrahi işlem yapılan alanlarda dikiş olacağından ve hareketler kısıtlanacağından mümkünse önü düğmeli kıyafetler tercih edilmelidir.

Annelik Estetiği Sonrası

Çoğu anne için çocuklarını kucaklarına almamak zor olsa da, ameliyattan sonra en az birkaç hafta boyunca vücudu zorlayacak herhangi bir şey yapmaktan kaçınmak önemlidir.

Reçeteli ilaçlar dahil olmak üzere doktora danışmadan herhangi bir ilaç kullanmamak önemlidir. Ameliyattan sonra kan sulandırıcı etkiye neden olan ilaçlar ya da takviyeler kullanmak kanama riskini artırabilir. 

İyileşme süresi boyunca sigara içmek vücudun kendini iyileştirme sürecine zarar verdiğinden önerilmez.

Ameliyattan sonra dinlenmeye yeteri kadar zaman ayırmak dikkat edilmesi gereken en önemli şeydir. Özellikle ilk aşamalarda yana dönerek ya da yüzüstü uyumak dikişlere baskı yapacağından önerilmez. Mümkünse fazla düz bir pozisyonda değil de birkaç yastıkla sırt bölgesi dikleştirilerek uyumak daha rahat dinlenmeye yardımcı olur.

Yeteri kadar su tüketmek ameliyattan sonra iyileşmenin kesinlikle önemli bir parçasıdır. Hücrelerin ödeme neden olmaması için sıvıya ihtiyacı vardır. Bu aynı zamanda iltihaplanma ve şişliğin hızla azalmasına da yardımcı olur.

Annelik estetiği sonrasında talimatlara uyulmasına rağmen herhangi bir ilgili yan etki gelişmeye başlarsa, derhal doktora danışılmalıdır. Annelik estetiği, hamilelikten sonra kadınların güven ve benlik saygısını arttırmak için harika bir seçenek olmasına rağmen, dikkat edilmesi gereken tüm noktalar özenle takip edilmelidir.

You May Also Like