Annelik Estetiği Sonrasında Karşılaşılabilecek Sorunlar

Annelik estetiği, cerrahi bir işlem olduğundan diğer cerrahi işlemlerde olduğu gibi çeşitli risk ve komplikasyonlara karşı açıktır. Annelik estetiğinde söz konusu risklerin görülme sıklığı nadir olsa da her hastanın ortaya çıkabilecek sorunları anlaması ve işlemin faydalarının potansiyel risklerine karşı daha ağır basacağını görmesi önemlidir. Böylelikle hastaların doğru karar verdiklerine yönelik güvenleri daha fazla olur.

Birçok anne, doğum yapmadan önceki formuna dönmek ister. Annelik estetiği her yaşta kadının hedeflerine ulaşmak için özelleştirilmiş prosedürler arasından seçim yapmasını mümkün kılar. Her ameliyatta olduğu gibi annelik estetiğinde de riskler vardır. Riskleri en aza indirmek ve mümkün olan en iyi sonuçları görme olasılığını artırmak için hastaların kendilerine verilen talimatlara uyması önemlidir.

Annelik estetiği, göğüs dikleştirme veya göğüs büyütme gibi meme estetiği yöntemlerinin yanı sıra, liposuction veya karın germe ameliyatlarını da içerebilir. Bu nedenle annelik estetiğinin riskleri esasen bu ameliyatlarla ilişkili risklerle aynıdır. Nadiren de olsa annelik estetiği sonrasında karşılaşılabilecek sorunlar şu şekildedir:

Meme Cerrahisi Riskleri

Meme cerrahisi söz konusu olduğunda hastalar meme dikleştirme, büyütme veya küçültme ameliyatları arasından tercih yapabilir. İşlem sonrasında ortaya çıkabilecek bazı komplikasyonlar şu şekildedir:

Kanama

Enfeksiyon

Yavaş iyileşme

Yara izi

Bu sorunlar nadir durumlarda ortaya çıkar ve iyileşme sürecinde hastaların, doktorları tarafından verilen talimatları dikkatle izlemesi bu riskleri en aza indirir.

Karın Bölgesi Cerrahisi Riskleri

Karın germe (abdominoplasti) ameliyatı ile ilişkili komplikasyonlar arasında yukarıda belirtilen kanama, enfeksiyon ve skarlaşma bulunur. Ciltte görülen şişlikler ya da bölgede uyuşma, erken dönemde görülen durumlardan bazılarıdır ve zamanla düzelir. İstenmeyen sorunların ortaya çıkmaması için ameliyattan sonraki ilk birkaç haftada kompresyon giysilerine özel dikkat gösterilmesi, risklerin ortaya çıkma olasılığını azaltacaktır.

Liposuction genellikle karın germe estetiği ile beraber yapılır ve komplikasyon riski çok azdır. İşlem sonrasında sık görülen sorunlar arasında bölgede morarma ve şişlik bulunur. Ancak bunlar zamanla kendiliğinden iyileştiğinden herhangi bir rahatsızlık yaratmazlar.

Annelik estetiği sırasında hem meme cerrahisi hem de karın cerrahisi yapmanın ana avantajı, iki ayrı operasyona kıyasla iyileşme süresinin önemli ölçüde kısalmasıdır. Vücut iki bölgeyi aynı anda iyileştirebilir, bu nedenle aynı anda ikinci bir ameliyat olmak iyileşme süresini iki katına çıkarmaz.

Annelik Estetiği Sonrası Ortaya Çıkabilecek Risklerini En Aza İndirgemek

Hastaların ameliyattan kaynaklanan komplikasyonları en aza indirgemek için yapabileceği en önemli eylem doktorlarını talimatlarına uymaktır. Bu, hastanın doktoruna kendisi ve tıbbi geçmişi hakkında tüm ilgili bilgileri vermesini içerir:

Doldurulması istenen evraklarda %100 dürüst olmak

Kullanılan tüm ilaçları ve geçmiş sağlık sorunlarının yanı sıra sigara veya alkol kullanımı gibi yüksek riskli davranışlara dair bilgi vermek

Ameliyat sonrasında planlanan tüm takip muayenelerine gitmek

Annelik estetiğinin ardından vücutta şişlik oluşmasını engelleyecek medikal korseleri kullanmak

Estetik ameliyat sonrasında dinlenmek için yeterince zaman ayırmak ve tamamen iyileşene kadar yorucu aktivitelerden kaçınmak

Hastaların annelik estetiği sonrasında oluşabilecek sorunlara karşı alabileceği önlemler iyileşme sürecinde sorun yaşanmamasını sağlayacaktır. Diğer yandan reçete edilen ilaçların kullanılması da vücudun herhangi bir komplikasyona karşı kendini korumasına yardımcı olacaktır. 

You May Also Like