Annelik Estetiğini Korumak için Yapılması Gerekenler

En popüler kozmetik cerrahi işlemlerden biri olan annelik estetiği, vücutlarında gebelikle beraber meydana gelen değişikliklerden memnun olmayan anneler için en doğru tercihtir. Annelik estetiğinin özellikleri, sadece hastanın ihtiyaçlarına bağlı olarak değişir. Bazı anneler göbek bölgesindeki fazla yağlardan kurtulmak ister, bu da karın germe estetiği yapılmasını gerektirir. Bazıları ise göğüslerindeki sarkmanın ve hacim eksikliğinin giderilmesini ya da göğüslerinin daha hacimli olmasını ister. Bu da göğüs dikleştirme, meme büyütme ya da küçültme ameliyatlarının yapılmasını gerektirir. Çoğu zaman, annelik estetiği bu prosedürlerin kombinasyonlarını içerir, ancak kişinin hedeflerine ulaşması için farklı işlemleri de kapsayabilir.

Annelik estetiği sonrasında ortaya çıkan sonuçların uzun ömürlü olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Sadece iyileşme sürecinde değil, sonrasında da sonuçları korumak için yapılması gerekenler şu şekildedir:

Tamamen İyileşmek İçin Zaman Ayrılması

Annelik estetiği sonrasında vücut tamamen iyileşmeden çok fazla şey yapmayı veya çok aktif olmayı denemek ulaşılan sonuçlara zarar verir. Günlük aktivitelere geri dönmeden önce dinlenmek için zaman ayırmak önemlidir. Çok fazla aktif olmak ameliyatın sonuçlarını olumsuz yönde etkileyen komplikasyonlara neden olabilir.

Düzenli Fiziksel Aktivite Yapılması

Ameliyat öncesinde olduğu gibi sonrasında da genel sağlığın korunması son derece önemlidir. Bunun için iyileşme süreci tamamlandıktan sonra uzun vadeli sağlıklı alışkanlıklara yatırım yapılması önerilir. Annelik estetiğini korumanın en iyi yollarından biri, genel olarak sağlıklı olmaya dikkat etmek ve düzenli fiziksel aktivite yapmaktır.

İdeal Kilonun Korunması

Annelik estetiği öncesinde ideal kiloya ulaşmış olmak istenen sonuçların görülmesine yardımcı olur. Diğer yandan ameliyat sonrasında da sağlıklı beslenme alışkanlıkları tercih edilerek kilonun korunması gerekir. Aşırı kilo alıp vermek ameliyatın sonuçlarını etkileyebilir. Karın germe estetiği sonrasında 15 kilodan fazla kilo almak karın bölgesinde gerilmeye neden olarak ameliyat sayesinde ulaşılan görünümün eski haline dönmesine neden olacaktır. Aynı durum meme estetiği için de geçerli olduğundan kilonun korunması önemlidir.

Gelecekteki Gebeliklerden Kaçınılması

Hastaların daha fazla çocuk istemediğinden emin olana kadar annelik estetiği yaptırmaması önerilir. Annelik estetiği ile karın bölgesi ve göğüslerdeki istenen görünüme ulaşılmasının ardından yeniden çocuk sahibi olmak bu alanların eski haline dönmesine neden olabilir.

Sigara İçme Alışkanlığının Bırakılması

Ameliyat öncesinde ve sonrasında belli bir süre sigara içmeye ara vermek iyileşme süreci için önemlidir. Sigara içmek cerrahi komplikasyonu çok daha muhtemel hale getirir ve iyileşme sürecini olumsuz etkiler. Ancak sigara içme alışkanlığını tamamen bırakmak genel sağlığı korumak için hayati önem taşır ve annelik estetiği sonrası sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek için önemlidir.

İnsizyonların Güneşten Korunması

Annelik estetiği cerrahi bir işlem olduğundan vücutta yara izleri olması normaldir. Genellikle izler görülmesi muhtemel olmayan bölgelerde olsa da bu alanları doğrudan güneş ışığından uzak tutmak önemlidir. İnsizyonları vücut tamamen iyileşmeden güneş ışığına maruz bırakmak yara izlerinin koyulaşmasına neden olabilir. Bu nedenle yara izlerini normal cilt rengine gelene kadar UV hasarından korumak, insizyonların koyulaşmasını önleyebilir.

Annelik estetiği sonrasında uzun ömürlü sonuçlar elde etmek için gerekli özeni göstermek ve bazı yaşam tarzı değişiklikleri yapmak yeterli olacaktır. Böylelikle ulaşılan yeni görünümü korumak da daha kolay hale gelir.

You May Also Like