Annelik Estetiği Operasyon Süreci

Annelik estetiği, genellikle göğüslere ve karın bölgesine odaklanan hamilelik öncesi görünümü geri kazandıran cerrahi işlemlerin kombinasyonudur. Annelik estetiğinde genellikle karın germe, liposuction ve meme estetiği işlemleri tercih edilir. Annelik estetiği terimi yeni olsa da söz konusu prosedürlerin uzun, başarılı ve güvenli bir geçmişi vardır.

Annelik Estetiği Ne Zaman Düşünülmeli?

Hamilelik ve emzirme süreci göğüslerin boyutunu ve şeklini olumsuz etkilemişse,

Karın bölgesinde sarkma ve çatlaklar varsa,

Bel, karın, kol veya uyluk bölgesindeki yağlar diyet ve egzersizle kaybolmamışsa annelik estetiğini düşünmek mümkündür.

Annelik Estetiğinin Uygulanma Süreci

Annelik estetiği gerçekleştirilen estetik işlemlerin açıklayıcı terimidir. Her kadın farklı ihtiyaçlara sahip olacağından aynı plan üzerinden ilerlemek mümkün değildir. Genellikle tercih edilen işlemler ve operasyon süreci şu şekildedir:

Karın Germe Estetiği

Karın germe ameliyatı annelik estetiğinin vazgeçilmez parçasıdır. Elastikiyeti bulunan karın bölgesindeki sarkmış deri ve inatçı yağ dokusu cerrahi olarak çıkarılır. Aynı zamanda karın kaslarının gevşemesi söz konusu olduğunda kaslar yeniden sıkılaştıtılır. Böylelikle daha düz bir karın bölgesine sahip olmak ve çatlakların görünümünü azaltmak mümkündür.

Ameliyat sırasında göbek deliği ve kasık arasında, iç çamaşırı ile rahatlıkla gizlenebilecek bir kesi açılır. Bu kesiden fazla cilt ve doku çıkarılarak, karın kaslarındaki gevşeklik sıkılaştırılır. Göbek deliği küçük bir insizyondan dışarı çıkarılarak yeniden konumlandırıldığında kesi kapatılarak ameliyat tamamlanır.

Liposuction

Karın germe estetiği bel bölgesinde istenen inceliği sağlasa da kalçada herhangi bir etkisi yoktur.  Liposuction, karın bölgesinin yanı sıra kalçalarda da yağ azaltmaya yardımcı olur ve genellikle karın germe estetiği ile beraber uygulanır. 

Ameliyat sırasında, işlem yapılacak bölgenin büyüklüğüne bağlı olarak genel anestezi veya lokal anestezi tercih edilebilir. Sonrasında uygulama yapılacak bölgeye daha kolay işlem yapılması için steril bir sıvı enjekte edilir ve yağın alınacağı alanda çok küçük insizyonlar açılır. Fazla yağ bu insizyonlardan ince, içi boş bir çubuk (kanül) kullanılarak vakum yöntemiyle vücuttan çıkarılır. Tüm işlem tamamlandığında kesiler kapatılarak pansuman uygulanır.

Meme Dikleştirme Ameliyatı

Meme dikleştirme (mastopeks), gebelik ve emzirme sonrasında göğüste meydana gelen sarkmayı düzelten bir ameliyattır. Daha büyük veya daha küçük göğüslere sahip olmak isteyen kadınlar, meme büyütme veya meme küçültme ameliyatı ile birlikte meme dikleştirme estetiğini tercih edebilir.

Genel anestezi altında uygulanan meme dikleştirme estetiğinde kesinin göğsün hangi bölgesinde yapılacağı cildin sarkma oranına, meme uçlarının konumuna ve hastanın tercihlerine bağlı olarak değişir. Kesi yapıldıktan sonra, meme dokusu yeniden şekillendirilir. Sonraki aşamada meme ucu ve areola (meme ucunu çevreleyen koyu renkli halka) doğru konuma getirilir.

Meme Küçültme Ameliyatı                

Hamilelik sırasında, göğüsler genellikle daha büyük bir boyuta ulaşır. Bazı kadınlarda doğum ve emzirme sonrasında bile göğüsler aynı büyüklükte kalabilir. Göğüsler vücutla orantısız olarak büyüdüğünde ağrı, duruş bozukluğu, solunum problemleri veya özgüven kaybına neden olabilir. Meme küçültme estetiği ile yağ ve fazla deri cerrahi olarak çıkarılarak vücutla orantılı, daha küçük göğüslere sahip olmak mümkündür.

Ameliyat, genel anestezi altında yapılır. Genellikle göğüs altında yapılan kesiden fazla yağ ve doku çıkarılır. Bazı durumlarda, fazla yağ liposuction yoluyla çıkarılabilir. Meme büyüklüğü büyük ölçüde yağ dokusundan kaynaklanıyorsa tek başına liposuction kullanılabilir. Göğüslerin şekillendirilmesinin ardından dikişler kapatılarak bölge sıkı olacak şekilde gazlı bezle sarılır.

Meme Büyütme Ameliyatı

Meme büyütme estetiği, silikon jel implantlar veya salin implantlar kullanarak gebelik sonrasında kaybedilen göğüs hacmini geri kazandırır. Genel anestezi kullanılarak gerçekleştirilen ameliyatta implantlar için kesi açılır. Sonrasında ise implantlar göğüs dokusu ile göğüs duvarı arasına ya da göğüs dokusunun veya göğüs kasının altına yerleştirilir. İşlem tamamlandığında kesiler dikişle kapatılır ve göğüsler gazlı bezle sarılır.

Annelik estetiğinde operasyon süreci farklı ihtiyaçlara ya da hedeflere bağlı olarak değiştirilebilir. Ancak genel olarak karın germe estetiği ve liposuction aynı anda yapılırken, meme estetiği ameliyatları da kombine tedavi olarak beraber gerçekleştirilir.

You May Also Like