Annelik Estetiği Kimlere Yapılır?

Hamilelik ve emzirme süreci, kadınlarda inatçı yağ birikintileri, sarkmış cilt, daha küçük ve hacimsiz göğüsler de dahil olmak üzere birçok olumsuz etkiye neden olur. Ancak annelik estetiği ile kozmetik cerrahi yöntemlerinin kombinasyonu kullanılarak sorunlar giderilebilir. Annelik estetiği söz konusu olduğunda uygulanabilecek işlemler şu şekildedir:

Meme büyütme veya küçültme

Göğüs dikleştirme

Liposuction

Popo büyütme

Tummy tuck (karın germe)

Kişiselleştirilebilir cerrahi işlemlerle her yaştan ve vücut tipine sahip olan kadınların hamilelik öncesindeki vücut şekillerini geri kazanması mümkündür. Annelik estetiği daha ince, daha sıkı ve estetik görünümlü bir vücuda ulaşmaya yardımcı olur.

Annelik Estetiğine Kimler Uygundur?

Annelik estetiği, farklı yöntemlerin tercih edildiği hayatın akışını olumlu yönde değiştirebilecek son derece kişiselleştirilmiş bir işlemdir. Fiziksel değişiklikler genellikle kişinin hayatında harika bir dönüm noktasıdır, benlik saygısını artırır ve hastaların vücutları hakkında güven duymalarını sağlar. Annelik estetiği de hastaların olumlu fiziksel değişiklikleri elde edilmesine yardımcı olur.  İşlem için ideal aday özellikleri şu şekildedir:

İdeal Kiloda Olmak

Annelik estetiği, sağlıklı olan ve sigara içmeyen veya bir süreliğine bırakabilecek olan hastalar için doğru seçenektir. Hamilelikten sonra ideal kilosuna ulaşmış olan ancak yine de vücut şeklinden memnun olmayan kadınlar annelik estetiği yaptırabilir. 

Yeniden Çocuk Sahibi Olmayı Düşünmemek

Daha fazla çocuk sahibi olmayı planlayan kadınların annelik estetiği olmasını engelleyen bir durum söz konusu değildir. Bununla birlikte tekrar hamile kalmak, annelik estetiği sonuçlarının etkisini kaybetmesine neden olur. Bu nedenle yapılacak cerrahi işlemler sonrasında hamile kalmak ve yeniden çocuk sahibi olmak vücudun eski haline dönmesi için işlemlerin tekrar edilmesine neden olabilir.

En Az 6 Ay Önce Doğum Yapmak

Doğum yapmak vücut için travmatik bir olay olabilir ve kadınların annelik estetiği öncesinde iyileşmek için kendine zaman ayırması gerekir. Bu nedenle annelik estetiği için doğumdan sonra en az 6 ay beklemek önemlidir.

Emzirmeyi En Az 6 Ay Önce Bırakmış Olmak

Emzirme sırasında göğüslerin şekli değişir. Hamileliğin başlarında dolgun görünen göğüsler zamanla küçülür ve sarkmaya başlar. Bu nedenle annelik estetiği yaptırmadan önce göğüslerin tam şekline kavuşmasını beklemek gerekir ki bu da en az 6 ay içinde gerçekleşecektir.

Gerçekçi Beklentilere Sahip Olmak

Herhangi bir cerrahi işlemden önce hastaların olabildiğince iyi bilgilendirilmesi önemlidir. Annelik estetiği söz konusu olduğunda işlemle alakalı detaylı bilgiye sahip olmak endişeleri azaltacaktır. Diğer yandan hastaların ameliyat sonrası görmeyi bekledikleri sonuçlar konusunda gerçekçi olması da önemlidir. Gerçekçi beklentilere sahip olmamak ve annelik estetiğinin tüm sorunları çözüme kavuşturacağını düşünmek, istenmeyen psikolojik etkilere neden olabilir.

Annelik estetiği yeni bir aşamanın başlangıcıdır. Cerrahi işlemler, hastaların hedeflediği dönüşümü gerçekleştirmek için birçok seçenek sunar.. Bununla birlikte, iyileşme için belli bir süre gerekir. Ameliyat sonrasında kişinin yeni görünümüne uyum sağlaması zaman alacaktır. Bu nedenle, hastaların annelik estetiğine karar vermeden önce, hayatlarında meydana gelecek değişiklikleri anladığından ve onları kabul etmeye hazır olduğundan emin olması gerekir.

You May Also Like